snakk med oss, drevet avLive chat

NYHETER

Hva er en heissjakt

Generelt sett er en heissjakt et vertikalt lukket rom eller struktur med et heissystem.Den er vanligvis konstruert i en bygning og gir en utpekt bane for heisen å bevege seg mellom forskjellige etasjer eller nivåer.Sjakten fungerer som en strukturell kjerne og inneholder heisstolen, motvekter,føringsskinner , og annet nødvendigkomponenterfor sikker og effektiv drift av heissystemet.Vi skal forklare det tydeligere, og gjøre deg bedre kjent med det.Hvis du er en arkitekt, en entreprenør,en ny potensiell heiskjøper , eller noen som håper å gjøre heisvirksomhet .Du må lese denne artikkelen.

 

1 , hva er en heissjakt

I de fleste tilfellene er heissjakt laget av betong.Men noen ganger kan det også være laget av stålkonstruksjon.Hvor i den sjakten vil heisen bevege seg opp og ned for å levere passasjerene.

 

b55c5326654f4479ef9ee3eaaeb397ce                                    385281a3a74fdfb7e83c0b81ae6cf7caq 

Betongaksel Stålstrukturaksel

 

2, hva er de tingene som i skaftet

 

032f08ab6cf55e10cd6a0b5d2ea26d9c

 

Heiskarbin: et lukket skap som frakter passasjerer, varer eller kjøretøy mellom forskjellige etasjer.

Motvekter: Motvekter som gir balanse til heisstolen, og reduserer mengden energi som kreves for å flytte den.

Styreskinner: Vertikale eller skrånende spor som gir støtte og veiledning til heisstolen.

Suspensjonssystem: Kabler, tau eller belter som kobler heisvognen til motvektene, kontrolleren og heismotoren, som tillater bevegelse.

Løftemotor: Motoren og maskineriet som brukes til å drive heisen, vanligvis plassert i et maskinrom eller i sjakten hvis det ikke er noe maskinrom.Den betjener opphengssystemet for å flytte heisstolen opp og ned.

Sikkerhetsbremser : Mekaniske eller elektriske systemer som kobles inn i nødstilfeller og hindrer heisen i å falle eller bevege seg ukontrollert.

Bilposisjoneringssystem: Sensorer og brytere som bestemmer heisens posisjon i sjakten, noe som muliggjør nøyaktig valg av gulv og stopp.

Sjaktbelysning: Lysarmaturer installert inne i sjakten for å sikre synlighet for vedlikehold og nødformål.

Overhead Beam: En strukturell bjelke i heissjakten som bærer vekten av heisstolen og motvekter.

Landingsdører: Dører plassert i hver etasje som åpnes og lukkes for å tillate passasjerer å gå inn og ut av heisen.

Dette er noen av de vanlige komponentene du finner i en heissjakt.Imidlertid kan spesifikke design og funksjoner variere avhengig av typen heissystemer og bygninger.

 

 

3, hvordan måle heissjaktdimensjoner

 

QQ截图20231018144738

 

På bildet ovenfor betyr CW & CD hyttebredde 、hyttedybde;HW & HD betyr heisebredde、løftedybde ;OP betyr dør åpen størrelse.

 

QQ截图20231018154255

 

I denne vertikale akselen betyr S gropdybde;K betyr toppetasjes høyde.

Vær oppmerksom på at når du måler disse spesifikasjonene ovenfor, er de alle netto størrelser.

 

4, hvordan er en heissjakt bygget

 

 

Design og planlegging: Utformingen av heissjakten er utviklet av arkitekter og konstruksjonsingeniører, og tar hensyn til faktorer som byggeforskrifter, heisspesifikasjoner og de spesifikke kravene til bygningen.

Fundamentering: Byggeprosessen begynner med utgraving og støping av heissjaktfundamentet.Dette kan kreve å grave en dyp grop eller kjeller for å få plass til sjakten.

Strukturelt rammeverk: Når fundamentet er på plass, bygges det strukturelle rammeverket til heissjakten.Dette innebærer å installere søyler, bjelker og vegger av stål eller betong for å bære vekten av sjakten og bygningen over.

Heisveiskonvolutt: Veggene, gulvene og taket på heissjakten er konstruert av brannbestandige materialer.Dette bidrar til å opprettholde den strukturelle integriteten og sikkerheten til akselen.

Akselutstyr: Når skaftskallet er ferdig, vil diverse utstyr som styreskinner, motvekter og braketter bli installert.I tillegg er elektriske ledninger og kommunikasjonssystemer integrert for å gi kraft og kontroll til heisen.

Utsmykning: Til slutt er innredningen av heissjakten ferdig.Dette kan innebære maling eller andre belegg, installasjon av belysningsarmaturer og tilsetning av sikkerhetsfunksjoner som rekkverk.

PASSASJERHEIS3

Det er verdt å merke seg at den nøyaktige byggeprosessen kan variere avhengig av bygningenes design, typen heissystem som er installert og lokale byggeforskrifter.Rådgivning med en fagperson med erfaring innen heissjaktkonstruksjon er avgjørende for å sikre en sikker, kompatibel installasjon.

         Mot Heishar vært det ledende selskapet innen å tilby heisløsninger for ulike typer kunder, hvis du planlegger å ha en heis, eller du leter etter en pålitelig partner for å samarbeide.Enkelt å kontakte oss for mer informasjon!

Mot Heis, mot bedre liv!

 


Innleggstid: 18. oktober 2023